• Чт. Лип 4th, 2024

Gazeta.vn.ua

Останні Новини Вінниця

На посаду голови федерації дзюдо Вінниччини переобрали Ярослава Калетюка – 20 хвилин Вінниця

ВідФролова Марія

Лип 2, 2024
  • У Вінниці провели звітну конференцію обласної Федерації дзюдо.
  • На наступний олімпійський цикл одноголосно переобрали молодого і амбітного керівника із міста над Бугом Ярослава Калетюка.
  • Він був єдиним кандидатом на посаду.

Ярослав Калетюк очолює обласну федерацію дзюдо лише рік.

— За цей час була збільшена підтримка дзюдо з обласного і міського бюджетів, відкриті чотири нові відділення дзюдо на Вінниччині. Маємо призерів чемпіонатів України і переможницю Кубку країни серед жінок, — каже Ярослав Калетюк.

Наступного року у вигляді експерименту в ліцеї № 18 Вінниці дзюдо буде входити до шкільної програми.

Відео дня

— Це буде, як факультатив. Якщо все пройде успішно, наступного року відкриємо спортивний клас, — додав Ярослав Калетюк.  

В подальших планах федерації — проведення у Вінниці серйозних змагань. Зокрема, навесні наше місто має прийняти молодіжний чемпіонат країни і всеукраїнський фестиваль боротьби. Вони пройдуть на честь загиблих воїнів Головного управління розвідки України. А глобальне завдання федерації —  готувати олімпійців та паралімпійців!

Побажання «пробігти марафон»   

На конференцію були запрошені провідні тренери та керівники спорту. Серед них — начальниця облспортуправління Наталя Токар, голова міського спорткомітету Сергій Краєвський, віце-президент федерації дзюдо України Сергій Колесніченко,  почесний президент обласної федерації самбо Олександр Волков, президент обласної федерації самбо і віце-президент обласної федерації дзюдо Турал Багірзаде, віце-президент обласної федерації дзюдо Артем Сіваш і амбасадор ветеранського проєкту Богдан Копчатов.

— Вінниця є основним центром розвитку дзюдо в регіоні. Найбільші здобутки на змаганнях мають саме вінничани. Тому дуже важливо, щоб ми не зупинялися у підтримці цього виду спорту. Молода команда, яка прийшла до керівництва обласною федерацією дзюдо, гарно стартувала. Бажаю її так само «пробігти  марафон», тобто втримати досягнуті позиції, — сказав Сергій Краєвський.    

Стипендії і подарунки

На конференції презентували новий благодійний фонд  «Допомагай.UA». В першу чергу він спрямований на допомогу спорту та на підтримці ЗСУ. 

Зараз завдяки фонду надали найкращим самбістам і дзюдоїстам регіону річні стипендії та спортивне екіпірування. Відзначили й провідних тренерів.

Також на конференції презентували проєкт ветеранського спорту «Реабілітація шляхом боротьби».  Його робоча назва «титани спорту» («титани війни»). Йдеться про поранених військових, які проходять реабілітацію на базі обласної федерації дзюдо. З часом це буде всеукраїнський проєкт. Він допоможе спортсменам після поранень та навіть з ампутаціями соціалізуватися  у суспільстві.

Гідні умови для підготовки

Чемпіон України з самбо Владислав Кирилюк та призер України з дзюдо і чемпіон країни з самбо Андрій Войтишенко зі сцени презентували нову форму обласної федерації.

18-річний кандидат у майстри спорту Андрій Войтишенко є вихованцем Вінницької ДЮСШ «Колос». На чемпіонаті України з дзюдо серед молоді (до 21 року)  став бронзовим призером. Тренує спортсмена Юрій Осіпян.

— Незабаром планую знову виступати на чемпіонатах України з самбо і дзюдо. А взагалі прагну отримати звання майстра спорту та з часом увійти до чоловічої збірної України. У Вінниці наразі гідні умови для підготовки. Окрім кваліфікованих тренерів, нині спортсменам допомагає благодійний фонд. А в центральному універмазі облаштували сучасну залу для борців, — сказав Андрій Войтишенко.   

Читайте також:

Вінницькі «Вовки» і «Вовчиці» — перші чемпіони України з пляжного флаг-футболу

Вінничанки стали чемпіонками України у стоклітинкових шашках

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Джерело: vn.20minut.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *