• Пт. Лип 5th, 2024

Gazeta.vn.ua

Останні Новини Вінниця

Тринадцять героїв Вінниччини полягли на полі бою – Вінниця Преспоінт

ВідФролова Марія

Тра 30, 2024

Протягом останніх кількох днів стало відомо про загибель, зокрема, Кофана Олега Леонідовича, Рудика Романа Васильовича, Кирилюка Олександра Анатолійовича, Гераскевича Владислава Павловича, Олега Квіти, Гулика Валерія Віталійовича, Ротаренка Сергія Миколайовича, Пришви Тараса Віталійовича, Побуранного Валерія Миколайовича, Островського Сергія В’ячеславовича, Сікори Богдана Вікторовича, Хрищенюка Сергія Васильовича та Щебетюка Олександра Володимировича.

– На Донеччині 6 квітня 2022 року загинув Кофан Олег Леонідович – мешканець Барської громади. Солдат вважався зниклим безвісти.

– У полоні від важких поранень 16 квітня 2022 року загинув Рудик Роман Васильович – мешканець Літинської громади. Старший лейтенант служив за контрактом. Він був командиром парашутно-десантного взводу.

– На Донеччині 12 травня загинув Кирилюк Олександр Анатолійович – мешканець с. Красносілка Бершадської громади. Про дату та час поховання загиблого Героя повідомлять згодом.

– На Миколаївщині 23 травня загинув Гераскевич Владислав Павлович – мешканець Вороновицької громади. Разом з батьком 13 березня 2022 року пішов добровольцем на захист України та був зарахований до лав ЗСУ. Владислав був стрільцем відділення охорони взводу. Був задіяний в бойових діях с. Кринки Херсонської області, де отримав контузію та хімічне отруєння.

– На Донеччині 24 травня загинув Олег Квіта – мешканець Жмеринської громади. Восени 2022 року став на захист рідної держави. Захиснику було 40 років. Він був водієм аеромобільного батальйону. До повномасштабної війни працював столяром на Жмеринському вагоно-ремонтному заводі, а згодом у Києві.

– На Донеччині 24 травня загинув вінничанин Гулик Валерій Віталійович. Захиснику було 52 роки. Долучився до Збройних Сил України із першого дня повномасштабного російського вторгнення. Був сапером. Брав участь у виконанні військових завдань, зокрема під Бахмутом, Часовим Яром, облаштуванні мінно-вибухових загороджень на прикордонних територіях.

– На Донеччині 24 травня загинув уродженець Молдови, мешканець Вінниці Ротаренко Сергій Миколайович. Захиснику було 37 років. У 2007 році Сергій переїхав до Вінниці, де згодом прийняв українське громадянство та влаштувався на роботу водієм-далекобійником. Він став на захист України у березні цього року.

– На Донеччині 25 травня внаслідок мінометного обстрілу загинув Пришва Тарас Віталійович – мешканець смт Крижопіль. Солдат служив номером обслуги зенітного ракетного відділення.

– На Харківщині 26 травня загинув Побуранний Валерій Миколайович – мешканець селища Піщанка. Молодший сержант служив водієм автомобільного відділення.

– На Донеччині 27 травня загинув Островський Сергій В’ячеславович – мешканець Ободівської громади. Солдат був гранатометником гірсько-штурмової роти.

– У боях за Україну загинули двоє захисників родом з Козятинської громади: Сікора Богдан Вікторович та Хрищенюк Сергій Васильович.

– У боях за Україну загинув Щебетюк Олександр Володимирович – мешканець с. Терешки Барської громади.

Вічна пам’ять загиблим Героям! Співчуття рідним та близьким…

Джерело: presspoint.in.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *