• Чт. Вер 19th, 2024

Gazeta.vn.ua

Останні Новини Вінниця

У Шпиківській громаді стартує проєкт реабілітації ветеранів через спорт – Вінниця Преспоінт

ВідФролова Марія

Сер 6, 2024
У Шпиківській громаді стартує проєкт реабілітації ветеранів через спорт – Вінниця Преспоінт
“Переконалась не один раз, що навіть ветерани з ампутаціями найкраще відновлюються через спорт, успішно займаючись баскетболом, більярдом, гольфом, велоспортом. Це краще будь-якої психологічної допомоги, розуміти, що ти можеш займатися спортом навіть з важкими пораненнями,” – зазначила Білозір.

Народна депутатка повідомила, що цього разу вони долучилися до допомоги, яка сприятиме спортивній реабілітації ветеранів та молоді громади. Вона вручила сертифікат Шпиківській громаді, яка перемогла у конкурсі “Твори добро” від організації “Ми – Вінничани” та Фонду “МХП-Громаді”. Шпиківська об’єднана територіальна громада та Вінницька федерація боксу також долучилися до співфінансування проєкту.

Кошти від гранту будуть спрямовані на реалізацію проєкту “Реабілітація та інтеграція ветеранів у активне цивільне життя через спорт”.

Проєкт передбачає:

  • Створення спортивної локації: спеціально обладнаний простір, де ветерани зможуть займатися фізичними вправами під наглядом фахівців.
  • Реабілітаційні програми: індивідуально підібрані програми для відновлення фізичного та психологічного здоров’я.
  • Соціальну підтримку: заходи, спрямовані на зменшення соціальної ізоляції ветеранів.
  • Встановлення мобільного боксерського рингу для змагань.

Цей проєкт має на меті розв’язувати нагальну проблему адаптації ветеранів після повернення з фронту. Фізичні та психологічні травми ускладнюють їхнє повернення до мирного життя, тому створення спеціалізованого спортивного простору та реабілітаційних програм є надзвичайно важливим кроком.

Проєкт, реалізований Шпиківською селищною радою, є прикладом того, як громада може об’єднатися для підтримки своїх захисників. Відкриття спеціалізованого спортивного простору очікується восени, і вже стартувала його реалізація.

Довідково: До громадського об’єднання “Ми-Вінничани” входять народний депутат VIII скликання Сергій Кудлаєнко, екс-голова Вінницької ОВА та колишній мер Вінниці, нардеп двох скликань Олександр Домбровський, партнерами ГО є чинні парламентарі Лариса БілозірГеннадій Вацак та Микола Кучер, засновник Благодійного фонду “Український Альянс” Микола Філонов, керівник організації очільник Вінницької облдержадміністрації 2015-2019 рр. Валерій Коровій.

Джерело: presspoint.in.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *