• Чт. Вер 19th, 2024

Gazeta.vn.ua

Останні Новини Вінниця

Безкоштовні спортивні секції у Вінниці – 20 хвилин

ВідФролова Марія

Сер 25, 2024
Безкоштовні спортивні секції у Вінниці – 20 хвилин
  • У нинішній час багато батьків не поспішають віддавати своїх чад на спортивні гуртки. Мовляв, на це грошей немає.
  • Водночас у Вінниці діє 17 спортивних шкіл із безкоштовним навчанням.

Батькам лише іноді доводиться витрачатися на закупівлю спортивної форми, інвентарю і поїздки на змагання. На тренування запрошують юних корінних вінничан і вимушених переселенців. Сьогодні акцентумо увагу на міські дитячі спортшколи.

Вітрильний спорт і «дракон»

Вінницька спортшкола № 2 запрошує дітей та підлітків на безкоштовні заняття з веслування на байдарках і каное, веслувального слалому, вітрильного спорту, веслування на човнах «Дракон», спортивного орієнтування, радіоспорту та тхеквондо (ВТФ). Кожен з цих видів спорту допомагає учасникам розвивати силу, витривалість, координацію. А також дисципліну, командну роботу і впевненість у собі.

Спортшколу було засновано у 1955 році на мальовничому узбережжі річки Південний Буг. Наразі у закладі займаються 378 учнів, серед яких 12 майстрів спорту України і 26 кандидатів у майстри. 19 досвідчених тренерів-викладачів МДЮСШ №2 докладають багато зусиль, щоб юні вінничани були міцними та здоровими.

Відео дня

Як говорить директорка спортшколи № 2 Світлана Куліш, створення належної спортивної бази закладу МДЮСШ № 2 наблизило її до європейських стандартів у галузі фізичної культури і спорту. У Всеукраїнському рейтингу серед ДЮСШ за підсумками останніх років ця спортшкола завжди входить до десятки найкращих.

Заняття з водних видів спорту проводять на водно-веслувальних базах: на вул. Бузький узвіз, 33 (Старе місто) та на вул. Андрія Первозванного, 1 (Вишенське озеро).

У приміщенні на проспекті Юності, 25 відбуваються заняття із радіоспорту. А спортивному орієнтуванню навчають в клубі за адресою: вул. 600-річчя, 6. Покращити фізичну форму, навчитися самозахисту та розвинути силу духу можна на заняттях з тхеквондо (ВТФ). Їх проводять у центрі розвитку «Origami» (на вул. Константиновича, 35) та «Дивосвіт» (на вул. Стельмаха 43-Б).

Безкоштовні спортивні секції у Вінниці – 20 хвилин

Для ігровиків

Заняття з гандболу, волейболу, велоспорту, стрибків у воду та плавання проводять до Вінницької МДЮСШ № 3. Як говорить її директорка Людмила Маршук, родзинкою школи є професійні тренери-викладачі, які в минулому були вихованцями закладу.

Спортшкола розпочала свою історію у 1966 році. Окрім власної бази, для проведення тренувань вона використовує спортзали Вінницького міського палацу дітей та юнацтва, ліцеїв і гімназій №№ 2, 18, 19, 22, 24 та Центрального міського парку імені Леонтовича.

Гордістю закладу є гандболістка Галина Маркушевська, майстер спорту України міжнародного класу, бронзова призерка Олімпійських ігор у Греції. Пишається школа і вихованками відділення волейболу, які перебувають у складі збірної області та два роки поспіль ставали чемпіонками України. 

Завжди виборюють призові місця на чемпіонатах України і велосипедисти. Шість спортсменів нині входять до складу збірної команди України.

Достойні результати демонструють під час всеукраїнських та обласних змагань також і вихованці зі стрибків у воду. Аріна Кондратюк та Заріна Ягольник входять до резервного складу збірної країни.

Безкоштовні спортивні секції у Вінниці – 20 хвилин

Виховують майбутніх гросмейстерів

Професійні тренери, індивідуальний підхід, сучасні методи навчання і дружня атмосфера – МДЮСШ № 6 запрошує на заняття з шахів та шашок хлопчиків та дівчаток. Як розповів керівник закладу, заслужений тренер України Микола Боднар, девіз спортшколи – «Ми з тими, хто думає!».

Нині в закладі займається понад 300 вихованців. А набір на шахи та шашки проводитиметься для дітей віком від п’яти років. Тут пишаються своїми юними талантами, які прославляють край. Вихованці МДЮСШ № 6 неодноразово ставали чемпіонами України, Європи та світу! Школа виховала чотирьох гросмейстерів (найвище звання в шахах). Це Ілля Нижник, Юлія Швайгер, Віктор Матвіїшен та Сергій Федорчук.

Спортшкола №6 знаходиться за адресою: вул. Театральна, 24. Також заняття проводяться на вул. Баженова, 32 (у бібліотеці-філії № 7) та по вул. 600-річчя, 6 (у VinSmart-центрі).

Читайте також:

Учасники чемпіонатів Вінниччини з футболу отримають у подарунок комплекти м’ячів

Юні нивівці виграли турнір до Дня незалежності України

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Джерело: vn.20minut.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *