• Чт. Вер 19th, 2024

Gazeta.vn.ua

Останні Новини Вінниця

Вінниця купила в кредит газові автобуси MAN. Скільки за них заплатили? – 20 хвилин

ВідФролова Марія

Сер 28, 2024
Вінниця купила в кредит газові автобуси MAN. Скільки за них заплатили? – 20 хвилин

Автобуси поповнять парк «Вінницької транспортної компанії» і будуть перевозити вінничан / Фото ілюстративне, з відкритих джерел

  • У термін до 30 вересня до автопарку «Вінницької транспортної компанії» мають привезти шість газових автобусів MAN Lion’s City A20 CNG. 
  • Машини не нові, з пробігом, 2018 року випуску. І щоб їх придбати — відкрили кредитну лінію в банку. Розказуємо подробиці

Виконком міськради своїм рішенням №1980 уточнив умови договору, за яким «Вінницька транспортна компанія» взяла кредит в «Укргазбанку» на купівлю газових автобусів. 

Вид операції – невідновлювальна відклична кредитна лінія. Сума кредиту — 42 мільйони гривень. Термін кредитування — до п’яти років. Сплата відсотків по кредиту: щомісячно, 9% річних (якщо буде прострочена заборгованість, то до базової ставки застосовується +4 процентних пунктів). Графік повернення коштів — щомісячно, починаючи з шостого місяця кредитування.

Кредитну лінію відкривають під заставу — 10 автобусів Otokar, 1 тролейбус VinLine, про що писали раніше.

Відео дня

Найцікавіше, які саме автобуси купила «Вінницька транспортна компанія».

З договору з підрядником, київським товариством «Ейтіпі», транспортники придбали шість автобусів MAN Lion’s City A20 CNG, що їздять на стисненому метані.

Автобуси не нові, 2018 року випуску. Кожен із них має пробіг від 163 тисяч до 236 тисяч кілометрів.

Довжина транспорту — майже 12 метрів. Кількість сидячих місць — 44. В салоні є одне місце для людини на кріслі колісному. Також в наявності кондиціонер (вірогідно, тільки в кабіні водія), незалежний опалювач салону.

Ціна за одиницю — 7 мільйонів 140 тисяч гривень, разом з ПДВ. Ціна за всю партію — 42 мільйони 840 тисяч гривень.

За умовами договору, термін постачання партії автобусів — до 30 вересня 2024 року. Надалі їх мають обладнати валідаторами та уже потім випустити на маршрути.

З YouControl дізналися, що товариство «Ейтіпі», яке є постачальником автобусів MAN до Вінниці, зареєстроване у Києві, діє з 2004 року, має основний вид діяльності «45.11 Торгівля автомобілями та легковими автотранспортними засобами» і 256 тисяч гривень статутного капіталу.

Керівник: Володимир Воткаленко. Власники: Ольга Мещаніна (90%) і венчурний фонд «Коннект» (10%). 

Ольга Мещаніна є співвласницею автомобільного холдингу АВТЕК — офіційний дилер вантажних автомобілів та спецтехніки FORD TRUCKS, МАЗ, VOLAT, працює у сфері продажу автомобілів, автобусів, різноманітної спецтехніки та запчастин, надає гарантійне та після гарантійне обслуговування на офіційних сервісних станціях по всій Україні.

Раніше, нагадаємо, Вінниця отримала в подарунок від німецького Мюнстера кілька автобусів.

 

Читайте також:

Різати не можна лишити. У Вінниці пішли на брухт понад 40 трамваїв і тролейбусів

Понад 52 мільйони пасажирів перевіз вінницький транспорт за рік. А скільки на цьому заробили?

Найстарший в країні трамвай та електробус: унікальний громадський транспорт, який є у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Джерело: vn.20minut.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *