• Пт. Вер 20th, 2024

Gazeta.vn.ua

Останні Новини Вінниця

ДонНУ тепер не на першому місці: рейтинг вінницьких вищих навчальних закладів 2024 року – 20 хвилин

ВідФролова Марія

Сер 14, 2024
ДонНУ тепер не на першому місці: рейтинг вінницьких вищих навчальних закладів 2024 року – 20 хвилин
  • Завершилася вступна кампанія 2024 року, і більшість абітурієнтів обрали свої виші.
  • Який рейтинг найкращих закладів вищої освіти у Вінниці та Вінницькій області у 2024 році? Розповідаємо.

На інформаційному освітньому ресурсі «Освіта.ua» з’явився оновлений консолідований рейтинг закладів вищої освіти України 2024 року. На його основі сформували рейтинг найкращих вищих навчальних закладів у Вінниці та Вінницькій області.

Рейтинг вінницьких вишів

ДонНУ тепер не на першому місці: рейтинг вінницьких вищих навчальних закладів 2024 року – 20 хвилин

Перше місце цьогоріч посідає Вінницький національний медичний університет ім. М. І. Пирогова. Для порівняння, ще минулого року він був на третьому місці. У загальному рейтингу вишів України наш медичний заклад посідає 23-ю сходинку. Проте у рейтингу «Найкращі медичні заклади вищої освіти України» університет спустився на одну позицію вниз і зараз займає п’яте місце.

Відео дня

Другу позицію зайняв Донецький національний університет імені Василя Стуса. У загальному рейтингу він слідує за медичним університетом, займаючи 24-те місце.

Трійку найкращих замикає Вінницький національний технічний університет. У консолідованому рейтингу закладів вищої освіти України він знаходиться на 27-28-му місцях. Проте університет залишається на шостій позиції у рейтингу «Найкращі технічні заклади вищої освіти України».

Наступним у рейтингу йде Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського. Торік він займав те саме місце. Однак у загальному рейтингу ВНЗ України він опустився з 79-ї сходинки до 92-ї. Також, у рейтингу «Найкращі педагогічні заклади вищої освіти України» він спустився до сьомого місця.

П’яте місце дісталося Вінницькому національному аграрному університету. Це один із небагатьох закладів, який порівняно з минулорічним результатами піднявся на вищі позиції. У 2023 році аграрний університет був на 134-му місці у рейтингу закладів вищої освіти України, а цьогоріч — на 124-125-му. Також в рейтингу «Найкращі аграрні заклади вищої освіти України» йому вдалося з останнього, десятого місця, посісти 7-8-ме.

І шосту сходинку у нашому топі посідає Вінницька академія безперервної освіти. У загальному рейтингу академія знаходиться на 219-му місці, що також краще порівняно з минулим роком, коли вона була на 222-й позиції.

Крім того, три вінницькі виші увійшли до ТОП-10 «Найкращих вишів центрального регіону України». У ньому третє місце посів Вінницький національний медичний університет ім. М. І. Пирогова, четверте — Донецький національний університет імені Василя Стуса, а шосте — Вінницький національний технічний університет.

А про ціни на навчання у вінницьких закладах вищої освіти ви можете дізнатися у матеріалі за посиланням.

 

Читайте також:

Одного до смерті побили, іншого отруїли… Випадки жорстокого поводження з котами у Вінниці

Поліція довела причетність Гавришка до нових злочинів. Що ще скоїв заступник мера Гнівані?

Скільки заробляють працівники медзакладів Вінниці? Аналіз зарплат за перший квартал 2024 року

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Джерело: vn.20minut.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *