Алкоголь збільшує ризик заразитися коронавірусом – ВООЗ

Вживання алкоголю може збільшити ризик заразитися COVID-19 та погіршити стан інфікованих новим типом коронавірусу. 

Всесвітня організація охорони здоров’я порекомендувала світовим лідерам обмежити доступ спиртного на час пандемії, повідомляє CNBC.

“Алкоголь знижує імунну систему організму та збільшує ризик несприятливих наслідків для здоров'я”, – повідомили в організації.

Споживання алкоголю пов'язують із низкою інфекційних та неінфекційних захворювань, які можуть зробити людину більш вразливою до зараження COVID-19. Окрім того, спиртне може загострити проблеми психічного здоров’я та призвести до збільшення випадків насильства, особливо це стосується країн, де впроваджують заходи соціального дистанціювання та інші карантинні обмеження.

Також за даними ВООЗ, щороку через вживання алкоголю помирають близько трьох мільйонів людей. “Тому люди повинні звести до мінімуму споживання алкоголю в будь-який час, особливо під час пандемії COVID-19”, – заявили в організації.

А тим часом у США продаж алкоголю в продуктових магазинах лише за тиждень зріс на 22 відсотки.

Нагадаємо, що в період карантину всі підрозділи МВС України переведені на посилений варіант несення служби. Питання протидії домашньому насильству залишається для правоохоронців у фокусі. Зокрема, у міністерстві заявили про створення нового Telegram-бота, який допоможе протидіяти домашньому насильству. 

Нагадаємо, 11 березня Кабінет міністрів України на три тижні запровадив карантин на всій території України задля протидії коронавірусу з Китаю. Кабміном запропоновано встановлення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Також Україна закриває кордони. Роботу метро, а також автомобільне, залізничне та авіасполучення між містами й областями від 18 березня в Україні також буде тимчасово обмежено. Низка регіонів зачинила навчальні заклади та ввела низку жорстких обмежень – від закриття закладів громадського харчування до заборони виїзду та в'їзду до міста.

За 2 тижні після цього Кабмін запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та подовжив карантин на місяць – до 24 квітня. 3 квітня карантин посилили: ввели обов’язкову 14-денну обсервацію для осіб, які прибувають з-за кордону, заборонили пересуватися вулицями більш ніж двом особам, крім випадків супроводу дітей.

В Україні 3 березня зафіксували перший випадок зараження на коронавірус COVID-19. Інфікованим виявився мешканець Чернівецької області. Він незадовго до цього повернувся з дружиною з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. 

Після цього про виявлення коронавірусу почали повідомляти і в інших областях. Епіцентрами спалаху в Україні стали Чернівецька область та місто Київ, де хворобу діагностують найбільше. За актуальними новинами щодо поширення коронавірусу в Україні, кількості хворих та летальних випадків, а також засобами боротьби про COVID-19 стежте на сайті ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *