Городина в тренді: у США зелень вирощують на дахах мегаполісів

Городина в тренді – її вирощують на дахах, винаймають під неї землю, проводять на городі свої вихідні та відпустки, а дехто присвячує їй пів життя. Усе, аби їсти власноруч вирощені зелень та овочі та відпочивати від мегаполісів. Про це йшлося в сюжеті ТСН.19:30 3 травня.

Якщо земля у великих містах дорога і дефіцитна, вирощувати городину до столу, та і просто проводити час на свіжому повітрі, порпаючись у землі, можна і на висоті. Городництво на даху – сучасний тренд у світі.

На даху на фермі кожен охочий мешканець Вашингтона може стати ближче до землі. Лекторка – із контейнером із землею та насіннями, а аудиторія слухає, перепитує і конспектує. Так виглядає майстер-клас із вирощування мікрозелені.

Популярний у світі суперфуд – молоді пагони овочів та трав. Коли насіння проростає і дає перші крихітні листочки, зелень зрізають і додають до салатів, або їдять з основною стравою.

Навчання коштує 25 доларів. Наприкінці учасникам роздають спеціальні губки для пророщування без землі і пакетики насіння. Далі – свої городні експерименти вони продовжуватимуть на балконах та підвіконнях.

Вашингтон – місто білих комірців: забруднити руки, пересаджуючи розсаду, це і відпочинок, і спілкування.

Ферму на даху організував Нірай Рей. Це – найбільший в Америці город на даху. На понад гектарі землі нагорі будівлі у Брукліні вирощують овочі, які продають на місцевих фермерських ринках та місцевим ресторанам. Ідея городництва на дахах нині дуже популярна у мегаполісах. Тож, 5 років тому переїхавши до Вашингтона, Нірай орендував площу, яка не потрібна іншому бізнесу. А в пандемічний рік його інвестиція окупилася сповна.

Читайте також: 

Як вирощувати зелень: петрушку, кріп і селеру
 Басейн для салату й полив із телефону: як в Україні вирощують зелень, що не поступається імпортній

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *