• Чт. Вер 19th, 2024

Gazeta.vn.ua

Останні Новини Вінниця

В останній серпневий вікенд вінничан очікує суха та спекотна погода – 20 хвилин

ВідФролова Марія

Сер 31, 2024
В останній серпневий вікенд вінничан очікує суха та спекотна погода – 20 хвилин
  • Вихідні будуть ще теплими та сонячними, а уже з 3 вересня в Україні очікується помітне зниження температурних показників.

Погода в Україні

Серпень завершується гарячою і переважно сухою погодою. Так буде і вихідними найближчими.

Температура повітря у денні години становитиме +30+34 градуси, хіба у південній частині трохи нижче, +27+30 градусів. Дощі 31 серпня та 1 вересня малоймовірні, лише у тій же південній частині місцями короткочасні грозові дощі пройдуть.

Відчутніше зниження температури повітря – з 3-го вересня, — каже синоптик Наталка Діденко.

В останній серпневий вікенд вінничан очікує суха та спекотна погода – 20 хвилин

Відео дня

Погода на Вінниччині

— Погода зилишатиметься сухою та спекотною, тому що обумовлюватиметься полем підвищеного тиску, — повідомляє Вінницький обласний центр з гідрометеорології.

Субота, 31 серпня: Мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура у Вінниці 29-31°, у Вінницькій області 28-33°.

Неділя, 1 вересня: Хмарна погода протримається у Вінниці весь день. Вітер північно-східний, 3-5 м/с. Температура у Вінниці вдень 31-33°, вночі 14-19°.

За даними спостережень метеостанції, 30 серпня максимальна температура повітря в Вінниці перевищила на 0,9°С рекордне значення цього дня 1956 року і склала +33.3°С.

В останній серпневий вікенд вінничан очікує суха та спекотна погода – 20 хвилин

Тим не менш, наступні кілька днів у нашій області дуже сухо. Будь-яка іскра може спричинити велику пожежу. Не розпалюйте багаття, не паліть у лісі та не кидайте недопалки. На вихідних на території області передбачається надзвичайний рівень пожежної небезпеки, — попереджають у ДСНС.

Рекомендації:

  • Обмежте перебування на сонці, особливо в найспекотніші години дня (з 11.00 до 17.00).
  • Пийте багато рідини, щоб уникнути зневоднення.
  • Носіть легкий одяг з натуральних тканин.
  • Не залишайте дітей та тварин без нагляду в закритих автомобілях.
  • Будьте обережні з вогнем!

Бережіть себе та своїх близьких!

Читайте також:

Вітаємо Марію та Геннадія. Історія, заборони та прикмети 31 серпня

Церковний календар на серпень 2024 року: коли та що відзначаємо

Календар магнітних бур серпня для України: коли краще не планувати важливі справи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Погода в Україні

Завершується серпень та, як повідомляють синоптики, найближчі вихідні також будуть теплими і сухими. Протягом дня температура повітря становитиме від +30 до +34 градусів Цельсія, за винятком південної частини країни, де буде трохи прохолодніше, від +27 до +30 градусів. Ймовірність дощів 31 серпня та 1 вересня невелика, лише в окремих місцях південної частини можливі короткочасні грози. Проте, вже з 3 вересня очікується помітне зниження температури повітря.

Погода на Вінниччині

У Вінницькій області очікується схожа погода протягом найближчих днів. Середньоденна температура становитиме від 28 до 33 градусів Цельсія, з мінливою хмарністю, без опадів, та північно-східним вітром швидкістю 5-10 м/с. 1 вересня весь день очікується хмарна погода, температура становитиме вдень 31-33 градуси, а вночі 14-19 градусів. Варто також зазначити, що 30 серпня в Вінниці було зафіксовано рекордно високу температуру повітря, +33.3 градусів Цельсія, що перевищило значення для цього дня, встановлене у 1956 році.

Незважаючи на прогнозовану спеку, метеорологи попереджають про надзвичайний рівень пожежної небезпеки в області. У зв’язку з цим, рекомендується дотримуватися певних заходів безпеки, зокрема обмежувати перебування на сонці, пити достатню кількість рідини, носити легку одежу з натуральних тканин та бути обережними з вогнем. Доцільно також уникати запалення багаття та паління у лісі, щоб уникнути небезпечних пожеж.

Джерело: vn.20minut.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *