• Чт. Вер 19th, 2024

Gazeta.vn.ua

Останні Новини Вінниця

Якою буде погода у Вінниці 28 серпня – Вінниця Преспоінт

ВідФролова Марія

Сер 28, 2024
Якою буде погода у Вінниці 28 серпня – Вінниця Преспоінт

За останні 130 років, 28 серпня відзначався такими температурними рекордами:

  • Максимальна температура: 30.7° у 1954 році
  • Мінімальна температура: 3.0° у 1984 році

Народний прогноз погоди: З 28 серпня починається молоде бабине літо, яке триває до 11 вересня. У минулому вважалося, що якщо в цей період стоїть хороша погода, то на старе бабине літо (з 14 до 21 вересня) очікується негода. Якщо сьогодні погода тиха і ясна, то й осінь буде такою ж.

За останні 130 років, 28 серпня був свідком багатьох температурних рекордів. Найвища температура, 30.7°, була зафіксована у 1954 році, тоді як найнижча температура, 3.0°, спостерігалася у 1984 році. Ці дані свідчать про суттєві коливання температур у цей день протягом останніх десятиліть.

Крім наукових даних, також варто звернути увагу на народний прогноз погоди. З 28 серпня починається період, відомий як молоде бабине літо, яке триває до 11 вересня. Цей період народ нерідко сприймає як ознаку того, якою буде погода впродовж наступних кількох тижнів. За традиційними уявленнями, якщо в цей період погода є спокійною та ясною, то можна очікувати таку ж погоду на старе бабине літо, яке наступає з 14 вересня. Однак, якщо на сьогоднішній день погода є дощовою або штормовою, то можна приготуватися до несприятливої погоди на старе бабине літо.

Отже, зважаючи на ці дані, актуальною стає питання, що очікує нас в цьому сезоні. Багато від цього залежатиме від того, як буде себе вести погода протягом молодого бабиного літа. Якщо температура залишатиметься комфортною, а погода буде стабільною, можна очікувати продовження сприятливих умов протягом осені. Проте, якщо в розрізі цього періоду буде багато дощів та штормів, можливо, осінь буде виявлятися не такою приємною і сприятливою для занять відкритим повітрям.

Джерело: presspoint.in.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *