• Пт. Вер 20th, 2024

Gazeta.vn.ua

Останні Новини Вінниця

Дівчинці з Вінниці виконали вперше в Україні операцію з використанням робота-хірурга Da Vinci – МІСТО

ВідФролова Марія

Лип 13, 2024
Дівчинці з Вінниці виконали вперше в Україні операцію з використанням робота-хірурга Da Vinci – МІСТО

4-річна Аліна з Вінниці мала злоякісну пухлину нервової системи. Дитина перенесла трансплантацію кісткового мозку, а потім у Львові дівчинці видалили пухлину із застосуванням робота-хірурга Da Vinci. Подібні операції у дітей донині не виконувались.

Про це інформує Місто, посилаючись на перше медичне об’єднання Львова.

“З минулого літа дитина бореться з тяжкою недугою. Спершу в Аліни з’явився біль у животі та піднялася температура. Сім’я відразу звернулася до лікарів. Дитині діагностували нейробластому 4 стадії – злоякісну пухлину нервової системи. При нейробластомі пухлини можуть розвиватись в будь-якій ділянці симпатичної нервової системи. У дівчинки вона локалізувалася в правому наднирнику – ендокринній залозі, що відіграє важливу роль в обміні речовин. При цьому пухлина сягала аж 15 см. Аби видалити пухлину, тривалий період хірурги Дитячої лікарні Святого Миколая очікували етапу лікування, на якому операцію можна зробити за життєвими показами. Тому спершу в Вінниці та Києві Алінка пройшла хіміотерапію. Також у столиці їй пересадили кістковий мозок. І коли пухлина зменшилась до 5 см, Алінка з батьками приїхала до Львова”, – написали на сторінці лікарні.

Дівчинці з Вінниці виконали вперше в Україні операцію з використанням робота-хірурга Da Vinci – МІСТО

Видалили пухлину за допомогою робота Da Vinci. Лікарі кажуть: такий метод більш точний та менш травматичний для дітей. Адже операція відбувається через мінірозріз, а вбудована мінідіагностична система дозволяє лікарям проводити ювелірні втручання.Пухлину вдалося видалили повністю – в межах здорових тканин. Та головне – не пошкодивши життєво важливих структур. Операція минула з мінімальною крововтратою. На четверту добу після втручання Алінка повернулася додому. У Вінниці вона продовжуватиме лікування: прийматиме хіміотерапію.

До наших спеціалістів приїжджатиме на огляди раз на 3 місяці. А поки разом із сім’єю маленька Алінка мріє поїхати в гори.

Тож бажаємо дівчинці одужання та здійснення її мрії!

Слідкуйте за новинами у Телеграм
Ще більше фото в Instagram
Підписуйтесь на нас у Facebook

Джерело: misto.vn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *